Wereldwijd te zien op NetFlix vanaf 16 oktober 2019

Deze, door James Cameron geproduceerde documentaire, is al in 2017 op diverse festivals getoond.

In 2018 zou de wereldpremiere plaatsvinden, echter is er achter de schermen druk gewerkt aan een vernieuwde versie. Inhoudelijk is de boodschap gebleven zoals die was, maar aan de verhaallijn is extra materiaal toegevoegd. Eveneens is het voor de productie verantwoordelijke team uitgebreid met enkele topatleten zoals Lewis Hamilton en Novak Djokovic (winnaar Wimbledon 2019).

Geregisseerd door Louie Psihoyos (The Cove) en als uitvoerend producenten James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Chris Paul, Lewis Hamilton en Novak Djokovic, vertelt The Game Changers het verhaal van James Wilks - trainer van de elite-special forces en winnaar van The Ultimate Fighter - terwijl hij de wereld over reist op zoek naar de waarheid achter 's werelds gevaarlijkste mythe: "Dat vlees nodig is voor proteïne, kracht en optimale gezondheid".

Hij ontmoet topsporters, elite eenheden, visionaire wetenschappers, artsen, culturele iconen en alledaagse helden, wat James ontdekt, verandert permanent zijn relatie met eten en zijn definitie van ware kracht.

Zie hier een frame uit de film waarbij het bloed van een jonge atleet wordt vergeleken zoals dat eruit ziet als hij zijn "normale" Westerse dieet eet, ten opzichte van het bloed dat door zijn aderen stroomt als hij een Whole Food Plant Based dieet nuttigt.

Bloedmonsters
Je hoeft geen medische opleiding te hebben gevolgd om het verschil te kunnen constateren. De in het bloed aanwezige vetdeeltjes maken een groot verschil.

Toen een uroloog in de film aantoonde dat de nachtelijke erecties in aantal, hardheid, omvang en tijdsduur (45 min. i.p.v. 11 min.) toenemen als je plantaardig eet, besloot vrijwel de gehele filmploeg per direct om anders te eten.
Zo zie je maar dat je soms heel weinig overredingskracht nodig hebt om een gedragsverandering in gang te zetten.

Arnold Schwarzenegger heeft waarschijnlijk gelijk als hij oppert dat de kreet 'Echte mannen eten vlees!', slechts marketing is en niet gebaseerd op de realiteit.

The Game Changers Movie website.