Wat topsporters, olympische atleten, zelf zeggen over zuivelconsumptie en wat zij constateerden toen ze hiermee stopten.

En dat doen zij niet omdat ze er rijkelijk voor beloond worden door een partij met financiële belangen, maar omdat ze de waarheid naar buiten willen brengen!

Stel je eens de dag voor dat Nederlandse sporters zich niet meer voor het karretje van de zuivelindustrie laten spannen.

 

Duur: 2.10 min.

 

Duur:0:50min.

Dat was een schok in Amerika toen na de sluitingsceremonie van de winterspelen van 2018 er een commercial werd uitgezonden waarin meerdere topatleten een ander geluid lieten horen over melkconsumptie en de eigen sportieve prestaties.
Het was een duidelijk weerwoord op de uitgebreide reclamecampagnes van de zuivelindustrie in Amerika die met de toenmalige “Milk Life” campagne melk promootte door mee te liften op de successen van sporters.
Iets wat we voortdurend ook in Nederland zien gebeuren.

Maar is het waar, wat ze beweren over melk?
Gaan je prestaties verbeteren? Herstel je inderdaad sneller? Gaat je uithoudingsvermogen omhoog? Krijg je sterkere botten? Voorkom je verlies aan spierweefsel? ….....

Zie hier de unieke commercial.

Duur: 30 sec.

De meewerkende atleten hebben nu de krachten gebundeld om deze belangrijke boodschap te blijven uitdragen.

Bezoek de Switch4Good website voor meer informatie en de commentaren van artsen op de onweerlegbaar aangetoonde gezondheidsrisico's die je loopt.
Zoals te verwachten valt wordt ook op deze site een "Whole Food Plant Based" leefstijl aanbevolen, zeker als je topsport wilt bedrijven.

Voor meer informatie over o.a. de risico's van het consumeren van grotere hoeveelheden dierlijke eiwitten (proteïnen) zie o.a. ook de onderstaande video's op deze site:

Hoe de zuivelindustrie misleidende studies ontwerpt Hoe zorgt de Nederlandse Zuivelorganisatie ervoor dat de onderzoeksresultaten gunstig zijn?
Het
grote eiwit fiasco  (Hoeveel eiwitten hebben we eigenlijk nodig?)
Dierlijke eiwitten vergeleken met het roken van sigaretten
(Er is een groot verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten v.w.b. de invloed op onze  lichaamsprocessen)
Is kaas echt slecht voor je?
IGF-1 als de One Stop Kanker-Shop
(Dierlijke eiwitten kunnen de hoeveelheid IGF1 in ons lichaam beinvloeden en dat is geen positieve uitwerking)

Kijk ook op Netflix de ducumentaire "Forks over Knives", hierin wordt de negatieve invloed van dierlijke eiwitten op het functioneren van het menselijke lichaam duidelijk gemaakt.
Op Netflix is ook "The Game Changers" te zien.

Waarom de Gezondheidsraad verklaart dat totale zuivelconsumptie géén negatief effect heeft op je gezondheid, zal duidelijk worden als je het artikel "Meta analyses, dekt de vlag de lading?" leest.
Hierin wordt duidelijk dat metastudies lang niet altijd aan de te verwachten eisen voldoen en dat de Gezondeidsraad op basis van twee discutabele meta-analyses, die geheel door de industrie werden gefinancierd en waarvan zelfs één ook werd opgezet en uitgevoerd door de R&D afdeling van Nestlé, een conclusie trekt.