Plant-Based en Sport

sporters
Eén van de grootste misvattingen wat betreft (top)sport en voeding is de link die gelegd wordt tussen de consumptie van dierlijke eiwitten en het goed kunnen presteren c.q. kunnen herstellen.
Wie kent niet de (vaak misleidende) zuivelcommercials die benadrukken dat melk en yoghurt instaan voor goede prestaties en een snel herstel.

Kijk naar de video's in deze categorie en zie dat professionele atleten vertellen dat toen zij gestopt waren met de consumptie van zuivel en vlees de prestaties omhoog gingen en het herstel juist versnelde. Men kon juist vaker en intensiever trainen. Zie ook de trailer van "The Game Changers", de documentaire die vanaf 16 oktober te zien is op o.a. NetFlix.

Video's met Rich Roll, Frank Medrano, Jim Morris en de Amerikaanse topsporters die zich via "Switch 4Good" uitspreken over zuivel en sportieve prestaties en zich actief inzetten om de misleidende propaganda van de zuivelindustrie te ontmaskeren.


 


Mocht je twijfelen of je het zonder vlees, zuivel en eieren wel zult redden?
Of je op een Vegan dieet niet teveel verzwakt?

Zie hier Frank Medrano...... 

Volledig Whole Food Plant Based, nu ben ik geen dokter en kun je op basis van een video ook geen conclusies trekken..., maar ik krijg niet de ondruk dat hij spiermassa en of kracht tekort komt.

Of zoals sommigen ook wel zeggen: "Wil je zo sterk zijn als een os, eet dan ook als een os".

 

 Frank Medrano website

 


Rich Roll gooide op zijn veertigste het roer om. Van een bankhangende fastfood junkie naar een ultra atleet op een Whole Food Plant Based diet.

Zie ook zijn boek "Finding Ultra"  waaarvan de Nederlandse vertaling luidt "Verborgen Kracht".

Kijk naar deze inspirerende video.

Duur: 5:39 min

De Rich Roll website

  


Een korte documentairefilm van regisseur Ryan Vance (veganfilmmaker).
Als professionele bodybuilder gedurende 30 jaar won Jim vele grote titels waaronder Mr. America, Mr. USA en Mr. International.

In 1996 won Jim de Mr. Olympia-masters op 61-jarige leeftijd als een vegetariër.
In 2000 werd Jim veganist om gezondheids- en ethische redenen.
Hij blijft regelmatig trainen en werkt als personal trainer in Venetië, Californië.

De film toond Jim's verbazingwekkende verhaal en zijn fascinerende gedachten over leven, ouder worden en persoonlijke vervulling.

 Duur: 14:28 min.

 


Wie vraagt aan deze atleten of ze wel voldoende proteïnen binnen krijgen?

 

Duur: 2 min.

 


D
at professionele topatleten die in de nadagen van hun carrière plant based gaan eten vaak beter gaan presteren, sneller herstellen en veelal minder blessuregevoelig worden is bekend. Hiervan zijn vele voorbeelden aan te halen.
Echter, waarom is dat zo?


Zie de volgende video waarin een uitvoerige verklaring hiervoor wordt gegeven.
De vraag is: "Waarom zou je wachten tot het eind van je carrière" ?

 

 

Nederlands ondertiteld  Duur: 4:57 min.                                                               Bronnen:

Voor het originele artikel bij deze video klik hier.

 

Wat topsporters, olympische atleten, zelf zeggen over zuivelconsumptie en wat zij constateerden toen ze hiermee stopten.

En dat doen zij niet omdat ze er rijkelijk voor beloond worden door een partij met financiële belangen, maar omdat ze de waarheid naar buiten willen brengen!

Stel je eens de dag voor dat Nederlandse sporters zich niet meer voor het karretje van de zuivelindustrie laten spannen.

 

Duur: 2.10 min.

 

Duur:0:50min.

Dat was een schok in Amerika toen na de sluitingsceremonie van de winterspelen van 2018 er een commercial werd uitgezonden waarin meerdere topatleten een ander geluid lieten horen over melkconsumptie en de eigen sportieve prestaties.
Het was een duidelijk weerwoord op de uitgebreide reclamecampagnes van de zuivelindustrie in Amerika die met de toenmalige “Milk Life” campagne melk promootte door mee te liften op de successen van sporters.
Iets wat we voortdurend ook in Nederland zien gebeuren.

Maar is het waar, wat ze beweren over melk?
Gaan je prestaties verbeteren? Herstel je inderdaad sneller? Gaat je uithoudingsvermogen omhoog? Krijg je sterkere botten? Voorkom je verlies aan spierweefsel? ….....

Zie hier de unieke commercial.

Duur: 30 sec.

De meewerkende atleten hebben nu de krachten gebundeld om deze belangrijke boodschap te blijven uitdragen.

Bezoek de Switch4Good website voor meer informatie en de commentaren van artsen op de onweerlegbaar aangetoonde gezondheidsrisico's die je loopt.
Zoals te verwachten valt wordt ook op deze site een "Whole Food Plant Based" leefstijl aanbevolen, zeker als je topsport wilt bedrijven.

Voor meer informatie over o.a. de risico's van het consumeren van grotere hoeveelheden dierlijke eiwitten (proteïnen) zie o.a. ook de onderstaande video's op deze site:

Hoe de zuivelindustrie misleidende studies ontwerpt Hoe zorgt de Nederlandse Zuivelorganisatie ervoor dat de onderzoeksresultaten gunstig zijn?
Het
grote eiwit fiasco  (Hoeveel eiwitten hebben we eigenlijk nodig?)
Dierlijke eiwitten vergeleken met het roken van sigaretten
(Er is een groot verschil tussen dierlijke en plantaardige eiwitten v.w.b. de invloed op onze  lichaamsprocessen)
Is kaas echt slecht voor je?
IGF-1 als de One Stop Kanker-Shop
(Dierlijke eiwitten kunnen de hoeveelheid IGF1 in ons lichaam beinvloeden en dat is geen positieve uitwerking)

Kijk ook op Netflix de ducumentaire "Forks over Knives", hierin wordt de negatieve invloed van dierlijke eiwitten op het functioneren van het menselijke lichaam duidelijk gemaakt.
Op Netflix is ook "The Game Changers" te zien.

Waarom de Gezondheidsraad verklaart dat totale zuivelconsumptie géén negatief effect heeft op je gezondheid, zal duidelijk worden als je het artikel "Meta analyses, dekt de vlag de lading?" leest.
Hierin wordt duidelijk dat metastudies lang niet altijd aan de te verwachten eisen voldoen en dat de Gezondeidsraad op basis van twee discutabele meta-analyses, die geheel door de industrie werden gefinancierd en waarvan zelfs één ook werd opgezet en uitgevoerd door de R&D afdeling van Nestlé, een conclusie trekt.

 

 

Wereldwijd te zien op NetFlix vanaf 16 oktober 2019

Deze, door James Cameron geproduceerde documentaire, is al in 2017 op diverse festivals getoond.

In 2018 zou de wereldpremiere plaatsvinden, echter is er achter de schermen druk gewerkt aan een vernieuwde versie. Inhoudelijk is de boodschap gebleven zoals die was, maar aan de verhaallijn is extra materiaal toegevoegd. Eveneens is het voor de productie verantwoordelijke team uitgebreid met enkele topatleten zoals Lewis Hamilton en Novak Djokovic (winnaar Wimbledon 2019).

Geregisseerd door Louie Psihoyos (The Cove) en als uitvoerend producenten James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Chris Paul, Lewis Hamilton en Novak Djokovic, vertelt The Game Changers het verhaal van James Wilks - trainer van de elite-special forces en winnaar van The Ultimate Fighter - terwijl hij de wereld over reist op zoek naar de waarheid achter 's werelds gevaarlijkste mythe: "Dat vlees nodig is voor proteïne, kracht en optimale gezondheid".

Hij ontmoet topsporters, elite eenheden, visionaire wetenschappers, artsen, culturele iconen en alledaagse helden, wat James ontdekt, verandert permanent zijn relatie met eten en zijn definitie van ware kracht.

Zie hier een frame uit de film waarbij het bloed van een jonge atleet wordt vergeleken zoals dat eruit ziet als hij zijn "normale" Westerse dieet eet, ten opzichte van het bloed dat door zijn aderen stroomt als hij een Whole Food Plant Based dieet nuttigt.

Bloedmonsters
Je hoeft geen medische opleiding te hebben gevolgd om het verschil te kunnen constateren. De in het bloed aanwezige vetdeeltjes maken een groot verschil.

Toen een uroloog in de film aantoonde dat de nachtelijke erecties in aantal, hardheid, omvang en tijdsduur (45 min. i.p.v. 11 min.) toenemen als je plantaardig eet, besloot vrijwel de gehele filmploeg per direct om anders te eten.
Zo zie je maar dat je soms heel weinig overredingskracht nodig hebt om een gedragsverandering in gang te zetten.

Arnold Schwarzenegger heeft waarschijnlijk gelijk als hij oppert dat de kreet 'Echte mannen eten vlees!', slechts marketing is en niet gebaseerd op de realiteit.

The Game Changers Movie website.