Food Fight is een documentaire die licht werpt op de wijze waarop het Amerikaanse voedsellandschap zich de afgelopen eeuw  heeft kunnen ontwikkelen tot een ziekmakend systeem.


Veruit het merendeel van de "chronische" ziekten zijn te verklaren vanuit het aanbod en daarmee de onvermijdelijke consumptie van ongezond eten. 

Wanneer we een supermarkt binnen lopen, zouden we ervan uit kunnen gaan dat we over een zo breed mogelijke keuze aan gezonde voedingsmiddelen beschikken.

Maar in feite werd ons voedselsysteem in de loop van de 20e eeuw overgenomen door het bedrijfsleven wiens primaire belang niet ligt in het leveren van vers, gezond en duurzaam geproduceerd voedsel aan het publiek.

Gelukkig voor Amerika ontstond eind jaren zestig en begin jaren zeventig een alternatief uit de tegencultuur van Californië, waar een groep mensen,geleid door Alice Waters, politieke protestacties tegen het bedrijfsleven starten. Zij brachten hun afwijkende mening tot uiten door o.a. een alternatieve voedselketen buiten het conventionele systeem om op te zetten.

Het onbedoelde resultaat was de geboorte van een vitale, lokaal en duurzame, organischevoedselbeweging die smaak en variëteit terugbracht naar de eettafels.

FOOD FIGHT is een fascinerende kijk op hoe het Amerikaanse landbouwbeleid en de voedselcultuur zich in de 20e eeuw ontwikkelden en hoe de Californische voedselbeweging een contrarevolutie heeft gecreëerd naast de grote agribusiness.

 

Duur: 1:11:45