"H.O.P.E. -The project", de organisatie achter de documentaire "H.O.P.E. “What you eat matters, komt met een aantal korte films waarin verschillende mensen worden belicht die één ding gemeen hebben, een “Whole Food Plant Based” leefstijl gaf hen hoop en een nieuw leven.

De eerste film die in twee delen is verschenen gaat over D. Anthony Evans.

Op zes jarige leeftijd werd er bij hem neurofibromatose (ziekte van Recklinghausen) vastgesteld, een zeldzame genetische aandoening waarbij tumoren op zenuwweefsel groeien. Vaak goedaardig, maar ze kunnen ook kwaadaardig worden en dat resulteert in een agressieve vorm van kanker die bekend staat als MPNST (maligne perifere zenuwschedetumoren).

In 2012 werd bij D. deze agressieve vorm van kanker vastgesteld en werd hem geadviseerd om zijn zaken te regelen, de verwachting was dat hij nog maar zes Plant Power Stories D Anthony 2.mp4.Still001 smallmaanden te leven had, niemand overleefde immers deze diagnose.

Maar nu, bijna zeven jaar verder leeft hij niet alleen, hij floreert.

Sinds de diagnose is hij 11 keer geopereerd waarbij 385 tumoren (geen typefout) werden verwijderd, waarvan één meer dan 1 kilo woog.
Hij had het besluit genomen om geen chemotherapie te ondergaan, je overleeft deze ziekte immers toch niet.

Voorafgaand aan zijn diagnose was D. een zelfverklaarde “Meat-Head” en at hij ongeveer 10.000 calorieën per dag om zijn gespierde lichaamsbouw te behouden.
Tegenwoordig eet hij een uitsluitend plantaardig dieet, Whole Food Plant Based, van ongeveer 4500 calorieën per dag. Hij traint 3-4 uur per dag, 7 dagen in de week en is in staat om een deadlift van 350 kilo te doen.
Plant Power Stories D Anthony 1.mp4.Still008 small
Naast fitness en voeding is D. ervan overtuigd dat een positieve mindset de sleutel is tot een goed leven.

(Weer de drie pijlers die we ook terugvinden bij de programma's van Ornish, Pritikin en het Chip programma.)

Zie in het eerste deel hoe hij in zijn jeugd letterlijk alles kwijtraakte en hoe hij vanuit een totaal uitzichtloze situatie terug wist te komen.

 

 

 

Nederlands ondertiteld    Duur:8:12 min.

In het tweede deel zie je hoe hij met de veranderingen die hij o.a. heeft doorgevoerd in zijn dieet zijn toekomstperspectief heeft veranderd en hij intens leeft ondanks de terminale kanker.

Nederlands ondertiteld .    Duur:6:01 min.