Deze documentaire gaat over Ed Smith, de burgemeester van Marshall, een kleine stad in Texas, die de diagnose prostaatkanker te horen kreeg. Hij besloot, voor de al door zijn arts geplande operatie, zelf op onderzoek uit te gaan.

Op basis van wat hij te weten kwam schoof hij de operatie op de lange baan en ging over op een Whole Food Plant Based benadering. De resultaten waren verbazingwekkend goed en uiteindelijk was er van de aangetoonde kanker geen bewijs meer te vinden.

Hij en zijn vrouw besluiten om met deze ervaring en de kennis die zij hadden opgedaan iets te doen en zien het als hun missie om de inwoners van Marshall gezonder te laten eten en een gezondere levensstijl te laten volgen.

Hun verhaal wordt verteld in de documentaire “The Marshall Plan”. De film richt zich op de transformatie van een kleine stad in een gezondere plaats als de inwoners over gaan op andere eetgewoontes. De verhalen van de inwoners worden gecombineerd met interviews met artsen ,wetenschappers en atleten die allen kundig zijn op het gebied van voeding.

Bekijk hier de gehele film gratis       (zonder ondertitels)                                   duur: 61 min.