Korte beschrijving,

What the Health is een baanbrekende film van de makers van de bekroonde documentaire Cowspiracy. De film volgt de filmmaker Kip Andersen terwijl hij het geheim onthuld om chronische ziekten te voorkomen en zelfs om te keren - en onderzoekt waarom de toonaangevende gezondheidsorganisaties van het land (Amerika) niet willen dat we het weten. Met hartaandoeningen en kanker, de belangrijkste doodsoorzaken in Amerika, en diabetes op een nieuw hoogtepunt, onthult de film mogelijk de grootste gezondheidsdoofpot van onze tijd.

Met de hulp van artsen, onderzoekers en consumentenveregenwoordigers stelt What the Health de heimelijke verstandhouding en corruptie in de overheid en in het grootbedrijf bloot die ons miljarden dollars kosten aan gezondheidszorg en ons ziek houden.

Volg Kip terwijl hij de leidende en meest vertrouwde Amerikaanse non-profitorganisaties bezoekt om te achterhalen waarom deze groepen stil blijven, ondanks een groeiende bewijslast. Het publiek zal geschokt zijn om de verraderlijke rollen te leren kennen van farmaceutische bedrijven, de landbouw en de vleesverwerkende industrie met betrekking tot de volksgezondheid, vooral in de meest kwetsbare gemeenschappen, en zal de transformatie en het herstel aanmoedigen van degenen die hun leven in hun eigen hand hebben genomen

What The Health is een verrassende, en soms hilarische, onderzoeksdocumentaire die een eye-opener zal zijn voor iedereen die bezorgd is over de gezondheid van onze natie en hoe grote bedrijven haar beïnvloeden.

In Nederland zijn er nogal wat "deskundigen" die kritiek hebben geleverd op de film, gezien de wijze waarop en het oppervlakkige commentaar wat men gaf neem ik aan dat zij niet de moeite hadden genomen om kennis te nemen van de uitgebreide lijst van feiten en verwijzingen waarmee alle in de film gedane uitspraken worden verantwoord. Zie hiervoor:http://www.whatthehealthfilm.com/facts/ 

What The Health is te bekijken op o.a. Netflix