Documentaires

filmposters

Hier vind je indrukwekkende films die al miljoenen mensen hebben geïnspireerd om wat aan de eigen leefstijl te doen.Dat dit kan leiden tot ongelooflijke resultaten kun je zien onder Successen.

"Forks over Knives" is een absolute aanrader (Netflix). (Artsen in Amerika kunnen accreditatiepunten verwerven met het bekijken van deze film)
"What the Health" is ook een 'must see' documentaire (Netflix), er is een link opgenomen waar alle uitspraken worden verantwoord met bronnen.

Naast trailers  kun je op BeterwEten.org ook documentaires gratis bekijken zoals: H.O.P.E. "What you eat matters" (NL) , PlantPure Nation,
The Marshall Plan, Processed People en PBN Vegan 2018.


Zie op een overtuigende wijze hoe het lichaam in veel gevallen zichzelf kan genezen en dit meestal in zeer korte tijd.
Dit alles als we het maar de tijd gunnen en de voedingsstoffen geven die het nodig heeft voor het herstel.
Het weglaten van de voedingsstoffen die een ontstekingsreactie uitlokken speelt hier ook een grote rol in.

KORTE INHOUD

Met 45 kilo overgewicht, op steroïden en lijdend aan een slopende auto-immuunziekte is Joe Cross  aan het einde van zijn latijn.
In de spiegel zag hij een man van 143 kilo wiens buik groter was dan een strandbal en het pad dat voor hem lag zou niet goed aflopen - met één voet al in het graf, de ander was niet ver achter.

FAT, SICK & NEARLY DEAD is een inspirerende film die Joe's persoonlijke missie beschrijft om zijn gezondheid te herwinnen.

Met artsen en conventionele medicijnen die op lange termijn niet helpen, wendt Joe zich tot de enige overgebleven optie, het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.
Hij ruilt de junkfood in en gaat letterlijk op weg met een juicer en een generator, zwoer  voor de komende 60 dagen alleen vers fruit en groentesap te drinken. Gedurende 3000 kilometer heeft Joe één doel voor ogen: van zijn medicatie afkomen en gezond worden.

Terwijl hij met meer dan 500 Amerikanen praat over voedsel, gezondheid en een lang leven, is het bij een chauffeurscafe in Arizona, waar Joe een vrachtwagenchauffeur tegenkomt die dezelfde zeldzame aandoening heeft. Phil Staples is morbide zwaarlijvig en weegt 194 kilo. Hij is een cheeseburger verwijderd van een hartaanval. Terwijl Joe zijn gezondheid herstelt, begint Phil aan zijn eigen epische reis om beter te worden.

Wat getoond wordt, is ronduit verbazingwekkend - een inspirerend verhaal over genezing en menselijke connectie.

Gedeeltelijke roadtrip, deels zelfhulpmanifest, FAT, SICK & NEARLY DEAD tart het traditionele documentaire formaat om een onconventioneel en opbeurend verhaal te presenteren van twee mannen uit verschillende werelden die elk beseffen dat de enige persoon die hen kan redden zijzelf zijn.

Halverwege krijgt de film een onverwachte wending en zeker de slotscene zal menigeen lang bij blijven.

Of bekijk de film  gratis op zijn site : https://www.rebootwithjoe.com/watch%20here/

  

Tevens kun je via deze link de films "Fat, Sick & Nearly Dead 2" en zijn laatste documentaire "The Kids Menu" gratis zien.

Voor meer inspirerende info, succesverhalen en veel recepten, ga naar https://www.rebootwithjoe.com/


Korte inhoud

Wat begon als het verhaal van één man, is nu een verhaal van miljoenen mensen.

Nadat de film "Fat, Sick & Nearly Dead" zijn 60 dagen durende sapvast documenteerde, zwoer Joe Cross dat hij nooit meer voor de camera zou gaan. Sindsdien hebben meer dan 20 miljoen mensen de film gezien en Joe realiseerde zich dat er nog steeds veel voor hem te leren valt over gezond worden en gezond blijven. "Fat, Sick & Nearly Dead 2" haakt in op de tsunami van positieve verandering die de wereld overspoelt als het gaat om wat we eten.

Terwijl Joe wil leren hoe hij gezond kan zijn in een ongezonde wereld, praat hij met een groot aantal deskundigen, zoekt hij mensen op uit de eerste film en maakt hij onderweg contact met nieuwe mensen. Elk helpt Joe in te zien dat gezond eten slechts één aspect is van een gezond leven. Van thuismoeders tot wereldvermaarde chirurgen tot kantoorpersoneel in Kenia, het lijkt erop dat iedereen probeert gezonder te zijn, maar worstelt om dat in de praktijk te brengen.

Terwijl hij onderweg is, ervaart Joe wel wat ups en downs als het gaat om het managen van zijn eigen gewicht. Joe's gevecht met voeding lijk op die van de gewone mensen die hij op zijn reis tegenkomt. Het spiegelen van het verhaal van Joe is een serie getuigenisvideo's die zijn ingezonden door mensen die de eerste film hebben gezien; hun persoonlijke, intieme en vaak grappige verhalen laten zien dat willen veranderen vaak gemakkelijker is dan dit daadwerkelijk doen.

Topcardioloog Dean Ornish legt Joe uit dat het sociale contact één van de krachtigste invloeden is bij het vormgeven van iemands gezondheid. Joe ontdekt hoe waar dit is als hij Phil Staples, de vrachtwagenchauffeur uit de eerste film, opzoekt. Vijf jaar later is Phil op zijn eigen weg, met verschillende niveaus van ondersteuning en heeft hij te maken met zijn eigen ups en downs. Het is de ervaring van Phil die Joe laat zien hoe groot de impact van een gemeenschap kan zijn.

Door Joe's reis en de levens van de mensen die hij ontmoet, laat hij ons in Fat Sick & Nearly Dead 2 zien dat de meeste mensen echt controle over hun gezondheid hebben, zelfs als ze nooit wisten dat dit mogelijk was. En dat de laatste beslissing over wat je in je mond stopt, is wat Joe noemt: "De laatste 50 centimeter van je vrijheid."

Zie "Fat Sick & Nearly Dead 2" gratis op zijn site hier.

Zie ook Fat Sick and Nearly Dead en The Kids Menu via deze link.

Voor meer inspirerende info, succesverhalen en veel recepten, ga naar https://www.rebootwithjoe.com/


Korte beschrijving,

What the Health is een baanbrekende film van de makers van de bekroonde documentaire Cowspiracy. De film volgt de filmmaker Kip Andersen terwijl hij het geheim onthuld om chronische ziekten te voorkomen en zelfs om te keren - en onderzoekt waarom de toonaangevende gezondheidsorganisaties van het land (Amerika) niet willen dat we het weten. Met hartaandoeningen en kanker, de belangrijkste doodsoorzaken in Amerika, en diabetes op een nieuw hoogtepunt, onthult de film mogelijk de grootste gezondheidsdoofpot van onze tijd.

Met de hulp van artsen, onderzoekers en consumentenveregenwoordigers stelt What the Health de heimelijke verstandhouding en corruptie in de overheid en in het grootbedrijf bloot die ons miljarden dollars kosten aan gezondheidszorg en ons ziek houden.

Volg Kip terwijl hij de leidende en meest vertrouwde Amerikaanse non-profitorganisaties bezoekt om te achterhalen waarom deze groepen stil blijven, ondanks een groeiende bewijslast. Het publiek zal geschokt zijn om de verraderlijke rollen te leren kennen van farmaceutische bedrijven, de landbouw en de vleesverwerkende industrie met betrekking tot de volksgezondheid, vooral in de meest kwetsbare gemeenschappen, en zal de transformatie en het herstel aanmoedigen van degenen die hun leven in hun eigen hand hebben genomen

What The Health is een verrassende, en soms hilarische, onderzoeksdocumentaire die een eye-opener zal zijn voor iedereen die bezorgd is over de gezondheid van onze natie en hoe grote bedrijven haar beïnvloeden.

In Nederland zijn er nogal wat "deskundigen" die kritiek hebben geleverd op de film, gezien de wijze waarop en het oppervlakkige commentaar wat men gaf neem ik aan dat zij niet de moeite hadden genomen om kennis te nemen van de uitgebreide lijst van feiten en verwijzingen waarmee alle in de film gedane uitspraken worden verantwoord. Zie hiervoor:http://www.whatthehealthfilm.com/facts/ 

What The Health is te bekijken op o.a. Netflix


 

PlantPure Nation tells the story of three people on a quest to spread the message of one of the most important health breakthroughs of all time.

After nutritional scientist and author Dr. T. Colin Campbell speaks to the Kentucky legislature, his oldest son Nelson works with Kentucky State Representative Tom Riner to propose a pilot program documenting the health benefits of a plant-based diet.

Through this well intentioned effort, they inadvertently set in motion a series of events that expose powerful forces opposed to the diet.
After industry lobbyists kill the pilot program, Nelson decides to try his own grassroots approach in his hometown of Mebane, North Carolina, before circling back to Kentucky for a dramatic ending. A growing number of celebrities, athletes, TV hosts, and nutrition experts have promoted the plant-based diet in the past few years, and tens of thousands of people have documented their personal success stories. But as more doctors and public officials become aware of the healing power of plant-based nutrition the question arises: Why don’t they share the information with the public? Tragically, there have been few official medical or state-sponsored efforts in the nation to support the life sustaining benefits of a whole foods plant-based diet. PlantPure Nation was filmed across the USA and includes world-renowned experts, doctors and authors.

The Production team includes Director Nelson Campbell, and Producer John Corry & Writer Lee Fulkerson from the acclaimed documentary film Forks Over Knives.

 

 


 


Bekijk nu hier de gehele film in HD gratis, voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Korte omschrijving:H.O.P.E. What you eat matters
Obesitas, allergieën, diabetes, hartaandoeningen of kanker: meer dan de helft van alle mensen in de geïndustrialiseerde wereld lijden aan één of meerdere chronische ziekten. Dieren worden voor onze consumptie onder erbarmelijke omstandigheden gefokt. Industriële veeteeltfaciliteiten dragen bij aan de honger in de wereld en de vernietiging van onze natuurlijke omgeving en klimaat.

De documentaire H.O.P.E. laat zien hoe eenvoudig het veranderen van wat we op ons bord scheppen en dit meer laten verschuiven naar een plantaardig dieet, de gezondheid van ons lichaam kan herstellen en tevens het evenwicht van onze planeet.

Het heeft een duidelijke boodschap: Door onze eetgewoonten te veranderen, kunnen we de wereld veranderen!

H.O.P.E. What You Eat Matters is a life-changing documentary uncovering and revealing the effects of our typical Western diet on our health, the environment and animals.
Featuring Jane Goodall, T. Colin Campbell, Caldwell B. Esselstyn, Vandana Shiva, Melanie Joy and many other experts, the film has a clear message:
By changing our eating habits, we can change the world!

 Bekijk hier de gehele film gratis.  Duur 1:32.42 ( Nederlands ondertiteld)          (12 jaar en ouder)

 

Website: www.hope-theproject.com

 

Dean Ornish had het al met een klein opgezette studie aangetoond:

"Je kunt de ontwikkeling van prostaatkanker, remmen, stoppen en in sommige gevallen zelfs omkeren".

Bij zijn onderzoek was ook Elizabeth Blackburn betrokken,de Nobelprijs winnares die o.a. het enzyme telomerase ontdekt had. Bij het onderzoek van Ornish is ook gekeken naar de lengte van de Telomeren en het bleek dat deze in lengte waren toegenomen. Op celniveau was er dus sprake van verjonging! Waarschijnlijk mede het gevolg van een verbeterde werking van telomerase.

"Na slechts drie maanden waren 453 genen die bij de ontwikkeling van kanker een actieve rol spelen van expressie veranderd."

Na slechts drie maanden waren 453 genen die bij de ontwikkeling van kanker een actieve rol spelen van expressie veranderd, dat wil zeggen dat zij niet meer actief waren en 48 genen die een kankeronderdrukkende werking kunnen hebben waren juist actief geworden. Na drie maanden kon men al vaststellen dat het lichaam zelf in plaats van de kankervorming te promoten deze actief ging bestrijden.

(Naar mijn mening is er geen enkele reden om niet aan te nemen dat een dergelijke impact op de genexpressies bij borstkanker ook zullen plaatsvinden. Waarom adviseren wij vrouwen bij de ontdekking van een nieuwvorming niet meteen over deze effecten die leefstijl kan hebben op de tumorvorming en geven zo het publiek het meest krachtige middel in handen om kanker te bestrijden en de vorming hiervan mogelijk te voorkomen?)

De documentaire "The Marshall Plan" gaat over Ed Smith, de burgemeester van Marshall, een kleine stad in Texas, die de diagnose prostaatkanker te horen kreeg. Hij besloot, voor de al door zijn arts geplande operatie, zelf op onderzoek uit te gaan.

Op basis van wat hij te weten kwam schoof hij de operatie op de lange baan en ging over op een Whole Food Plant Based benadering. De resultaten waren verbazingwekkend goed en uiteindelijk was er van de aangetoonde kanker geen bewijs meer te vinden.

Hij en zijn vrouw besluiten om met deze ervaring en de kennis die zij inmiddels hadden opgedaan iets te doen en zien het als hun missie om de inwoners van Marshall gezonder te laten eten en een gezondere levensstijl te laten volgen.

Hun verhaal wordt verteld in de documentaire “The Marshall Plan”. De film richt zich op de transformatie van een kleine stad in een gezondere plaats als de inwoners over gaan op andere eetgewoontes.

De verhalen van de inwoners worden gecombineerd met interviews met artsen ,wetenschappers en atleten die allen kundig zijn op het gebied van voeding.

 

Bekijk hier de gehele film gratis       (zonder ondertitels)                                   duur: 61 min.


Weer is er een complete documentaire over plantaardige voeding en gezondheid vrijgegeven op internet.Processed People

Met bijdragen van Dr. Fuhrman, Dr. Esselstyn Jr., Dr. John McDougall, Dr. Milton Mills, Dr. Popper, Dr. Gordon, John Robbins en anderen.

Zij gaan in op vele aspecten van voeding en gezondheid. En mocht je geïnteresseerd zijn in voorbeelden uit de praktijk, vanaf ongeveer min. 25 passeren een aantal voormalige patiënten de revue.

De door Jeff Nelson geproduceerde documentaire “Processed People”, uit 2009, staat nog als een huis.
In het toenmalige persbericht werd de bedoeling van de film in één  zin samengevat:” Deze film zal je niet schaden, het wil voorkomen dat jij jezelf verder schaadt door o.a. de onbewuste consumptie van sterk bewerkte levensmiddelen."

We worden niet uitgedaagd om na te denken over wat we eten. De in de film gevoerde discussie probeert hiervan de reden te achterhalen. Een groot deel van het probleem heeft een economische achtergrond en de stompzinnige manier waarop ongezond gedrag beloond wordt, in de vorm van het subsidiëren van gewassen voor sterk bewerkte levensmiddelen. (Waarom geen subsidies voor groenten en fruit?)
Daar boven op hebben we een zorgstelsel wat beter omschreven kan worden als “Ziektemanagement” in plaats van “Gezondheidszorg”. De financiële beloning volgt immers  uit de behandeling van ziekten en zeker niet uit het voorkomen daarvan.

De film gaat verder in op de milieuaspecten van ons westerse dieet. John Robbins zei hierover :”Sommigen beweren dat de aarde stervende is. Dat is niet waar. Maar velen van ons proberen haar te doden”.

Uitgebracht in 2008 en nu in 2020 is er niets wat achteraf genuanceerd zou moeten worden. Tien jaar later kunnen we constateren dat de voorspellingen aangaande de groei van het aantal mensen met chronische ziekten zijn uitgekomen maar het positieve nieuws is, dat de toenmalige oplossing werkt en gelukkig ook nu nog steeds voor handen is.

Een eenvoudige, makkelijk te volgen, goedkope wijziging in dat wat we dagelijks in onze mond stoppen.

Engelstalig     Duur: 39:42 min.

Hieronder vind je de uitgebreide gesprekken zoals die gevoerd zijn met de hoofdpersonen uit de originele documentaire.
 

Engelstalig      Duur: 2:19:34

Andere volledige documentaires:

H.O.P.E. : What you eat matters (NL ondertiteld)

Food Choices

The Marshall Plan

Food Fight

Plat Pure Nation