Als je niet weet wat voor mogelijkheden een WFPB voedingspatroon je biedt, dan staan hieronder enkele bronnen met vele honderden recepten vermeld.

Van ontbijt, lunch, diner tot en met heerlijke tussendoortjes en uiteraard ook zoete en hartige snacks.

 

 

Hoe overleef je?   Kookboek

Hoe Overleef Je? Kookboek 

Download hier het inkijkexemplaar.

Dit is het kookboek naar aanleiding van de bestseller "How Not To Die"  van dr. Michael Greger, deze is vertaald met als titel "Hoe Overleef Je!".

Dr. Greger is de oprichter van de non profit site Nutritionfacts.org, welke is uitgegroeid tot de meest complete wetenschappelijk onderbouwde website over voeding en gezondheid.
De opbrengsten van dit boek komen niet ten gunste van hem maar gaan naar een goed doel.
Alle recepten zijn gebaseerd op een Whole Food Plant Based levensstijl.


 

The Game Changers

Op de officiële site van de documentaire "The Game Changers" vindt je een schat aan wetenschappelijk onderbouwde informatie aangaande voeding en sportieve prestaties.
Artsen in Amerika kunnen met het bekijken van deze film accreditatiepunten behalen, de informatie in de film berust op gedegen wetenschappelijk onderzoek!

De recepten die je op deze site kunt vinden zijn niet alleen gezond maar staan garant voor een snel herstel na inspanning.
Denk nu niet dat je erg beperkt zult zijn als je plantaardig gaat eten, je vind op deze site alleen al 14 verschillende ontbijten en meer dan 30 lunches/dinners etc.

Voor de recepten klikThe Game Changers


Logo Dr Aggarwal
 
 
Dr. Monica Aggerwal is een cardiologe uit Amerika, die op haar dertigste getroffen werd door een ernstige vorm van Reumatoide Artritis.
Zij wist haar klachten te overwinnen door het aanpassen van haar leefstijl waarin een "Whole Food Plant Based" menu een belangrijke plaats innam.

Voor haar inspirerende verhaal klik hier.
Op haar site heeft zij een aantal recepten geplaatst die zeker de moeite van het bekijken/proberen waard zijn.
 
Voor de recepten, klik de afbeelding Logo Dr Aggarwal

 

Forks over Knives logo

Als de Engelse taal geen belemmering vormt, dan is dit een geweldige bron van recepten. (Google translate)

Hier vind je honderden recepten waarbij je per categorie ook nog de keuze kunt maken tussen meest recent gepubliceerd en meest populair.
Naast deze gratis informatie heeft Forks over Knives ook een App ontwikkeld waar meer dan 500 recepten (wekelijks nieuwe aanvullingen) op staan van meer dan 50 chefs. Deze App kost €4.99 en is verkrijgbaar voor Android en IOS.

 


Voor de recepten, klik op de afbeelding    Forks over Knives logo


T. Collin Campbell
Center for Nutrition Studies

Deze site is één van de belangrijkste bronnen voor wetenschappelijk gefundeerde informatie aangaande
plantaardige voeding en gezondheid.

Voor de vele volledig Whole Food Plant Based no-oil recepten op deze site klik hier.


 mcdougall logo20013580

Hier vind je veel gratis recepten en instructievideo's om zelf heerlijke maaltijden te bereiden.
Daarnaast is er een App (Engelstalig) verkrijgbaar voor Android en IOS, kosten €4.99.

 

Voor de recepten, klik op de afbeelding mcdougall logo20013580 


Mastering Diabetes logo

Een site die je moet bezoeken als je Diabetes hebt of dit zou willen voorkomen.
De oprichters van deze site hebben allebei Diabetes type 1 en hebben aangetoond dat je met een Whole Food Plant Based Dieet de bron van insulineresistentie wegneemt waardoor je Diabetes 2 in verreweg de meeste gevallen kunt omkeren en, omdat je de insulinegevoeligheid van de lever en spiercellen maximaliseert, kun je als Diabetes 1 patient met minder insuline toe. In veel gevallen is dat zelfs 50%, en dan hebben we het dus over diabetes 1!

Leer veel over diabetes 1, 1,5 en 2 van mensen die zelf al jaren diabetes 1 hebben.

Voor de Recepten van deze site, klik op de afbeelding Mastering Diabetes logo


Physicians Committee Logo

Een bron van veel geweldige recepten is de site van PCRM.

De Physicians Committee for Responsible Medicine is een amerikaanse organisatie die o.a. door de promotie van een Whole Food Plant Based leefstijl ziekten probeerd te voorkomen en of behandeld.
Veel onderzoek wordt gedaan en gepubliceerd naar de rol die ons westerse voedingspatroon speelt bij het ontstaan van veel chronische ziekten en vroegtijdig overlijden.

Voor de recepten, klik op het logo Physicians Committee Logo


Joe Cross

Bekend van zijn documentaires " Fat, Sick and Nearly Dead 1 en 2" en  "The Kids Menu" is Joe wereldwijd bekent geworden om het feit dat hij door het drinken van gezonde sappen hij zijn chronische aandoening heeft weten om te keren. Iets waarvoor hij al jaren meerdere medicijnen voor slikte en waar hij sindsdien mee kon stoppen!

Bestonden zijn recepten in de eerste jaren uitsluitend uit Juice-recepten, nu vind je naast de 200 sapsuggesties ook veel WFPB-recepten voor soepen, lunches en dinermaaltiijden.

Voor zijn recepten klik: Joe Cross


 

Healthy Heart, Healthy Planet healthyhearthealthyplanet

Dit is de site van Dr. Rajiv Misquitta die na het krijgen van een hartaanval en een vijfvoudige bypass volledig is overgegaan op een  "Whole Food Plant Based" leefstijl.
Daarnaast heeft hij zich tot doel gesteld om de informatie met zoveel mogelijk mensen te delen en deze website is één van de manieren waarop hij dat doet.

Voor recepten en video's met kookdemonstraties klik de afbeelding. healthyhearthealthyplanet

Voor zijn verhaal klik hier.


 
lekker+leven+logo
 

Lekker-Leven.com is een mooie Nederlandse site, zonder reclame, met veel goed onderbouwde informatie over voeding en gezondheid.
Waar zie je dat nog....?

Rob Möhlmann heeft zichtbaar veel tijd en energie gestoken om datgene wat hij geleerd heeft op zijn reis naar een "Whole Food Plant Based" leefstijl, met een groot publiek te delen.

Naast een compleet en mooi verzorgd gratis E-Book, het
"Tien-Weken Plan" waarin je in tien stappen veel kennis kunt opdoen, staan er op zijn site veel WFPB-recepten.
Je vind er recepten voor: Ontbijt, Lunch, Diner, Smoothies en Snacks.

 
 

Plantpure Chef

 

https://www.plantpurechef.com/blog-la9vd

De site van Kim Campbell met vele WFPB recepten, tips  en voorbeeld video's. Laat je verrassen door de vele gerechten en geweldige tussendoortjes die je wellicht niet had verwacht.International Vegetarian Union (IVU)

Heel veel recepten van over de hele wereld.
Let op dat vegetarisch niet gelijk staat aan Whole Food Plant Based. Gebruik geen bloem, kristalsuiker, sterk bewerkte ingrediënten en zo min mogelijk (liefst geen) olie.

https://ivu.org/recipes/