Het valt niet mee om uit de enorme berg aan onderzoeksgegevens, die elkaar regelmatig volledig tegenspreken, een helder beeld te krijgen van wat nu te eten om gezond te blijven.

Of wat misschien nog wel belangrijker is, wat te eten om niet zieker te worden en wellicht volledig te herstellen.

Gezien het feit dat de mensen die een beroep doen op de expertise van een arts in de regel niet gezond zijn, hebben ze mijns inziens meer aan adviezen die voortkomen uit onderzoeken van de werking van voeding bij mensen met gezondheidsklachten.

En of dan het verwijzen naar de schijf van vijf, of de algemene voedingsadviezen zoals die staan vermeld op de Thuisarts-site het herstel van een patiënt zal bespoedigen durf ik ernstig te betwijfelen.

Het is denk ik waardevol om eens te kijken welke resultaten artsen hebben beschreven die de eigen gezondheidsklachten door middel van het aanpassen van de leefstijl hebben weten om te draaien.

We praten dan over bijvoorbeeld diagnoses van: diabetes 2, pre-diabetes, chronische constipatie, depressie, acid reflux, nierinsufficiëntie (in het 4e stadium), lupus, artritis, PCOS, hartaanvallen, beroertes  en MS.
Artsen die deze klachten hadden en na het implementeren van een Whole Food Plant Based Diet hiervan verlost waren.

Ik hoop dat deze persoonlijke verhalen ertoe kunnen bijdragen dat artsen en overige beroepsgroepen in de gezondheidszorg wat ontvankelijker worden voor wat betreft de rol die voeding kan spelen bij de behandeling van ernstige klachten.

Kllik op de afbeelding voor de persoonlijke verhalen.

Persoonlijke ervaringen artsen

Neem anders zelf contact op met één van deze collega's zij zijn, zo is mijn ervaring, zeer wel bereid om deze belangrijke boodschap verder toe te lichten.

repviewnutrition guide