Een interview met Dr. Kim Williams, de voormalig voorzitter van het American College of Cardiology, over ketogene diëten.
Gefilmd tijdens de Plant-Based Health Professionals conferentie in de U.K.

Er kleeft een “klein” nadeeltje aan het volgen van ketogene afvalmethodes en dan moeten we in de eerste plaats denken aan hart- en vaatziekten.

 

”Veel mensen lijden en overlijden onnodig aan een ziekte omdat de specialisten niet over de gewenste kennis beschikken”

Hij is hier gepassioneerd over omdat hij ziet dat de meest voorkomende voortijdige doodsoorzaak onder cardiologen in Amerika, hart en vaatziekten zijn.
En zoals hij dat zelf zegt:”Veel mensen lijden en overlijden onnodig aan een ziekte omdat de specialisten niet over de gewenste kennis beschikken”.

Zoals hij ooit gekscherend tijdens een Vegfest bijeenkomst zei:”Er zijn twee soorten cardiologen: Vegans en zij die de data nog niet hebben gelezen”.

Inmiddels voegde hij hier later een derde categorie aan toe, te weten:" Zij die zich door de wetenschappelijke inzichten niet geroepen voelen om de eigen eetgewoontes aan te passen".

Op zijn kenmerkende rustige wijze verteld hij waarom ketogene diëten af te raden zijn, zeker als je wilt voorkomen dat je vroegtijdig komt te overlijden.

Duur:  24:59 min.

Voor een lezing door Lee Crosby, over het Ketogeen dieet, zie ook: Is het Ketogeen Dieet veilig?


repviewnutrition guide