Samen met Alan Goldhamer schreef Douglas Lisle "The Pleasure Trap”.the pleasure trap
Hierin weten zij op een briljante wijze een verklaring te geven voor het feit dat wij als mens er maar zelden in slagen om ons gedrag aan te passen, ook al weten wij dat dit beter voor ons is.

Wat is de rol die het huidige voedingsaanbod speelt bij ons onvermogen om het eetpatroon aan te passen, zodat wij de kans missen om op deze wijze veel toekomstige gezondheidsklachten te kunnen voorkomen, en welke biologische mechanismen worden door de voedingsindustrie gebruikt om ons afhankelijk te maken?
Hoe kunnen we dit daadwerkelijk doorbreken?
Mogelijke antwoorden op deze vragen worden op een uiterst toegankelijke manier in het boek gegeven.

Zoals Caldwell Esselstyn zegt: "Dit is verplichte literatuur voor studenten, diëtisten, artsen en iedereen werkzaam in de gezondheidszorg".
Dr. Fuhrman schrijft hierover: ”Ik raad mijn patiënten dit boek niet aan, ik sta erop dat zij het lezen".

Dat hij deze vernieuwende inzichten ook nog op een boeiende wijze kan overbrengen kun je afleiden uit het feit dat hij verbonden is aan meerdere leefstijl instituten, waar hij regelmatig als spreker of psycholoog werkzaam is.

Douglas Lisle rekent in onderstaande TED-X Fremont presentatie af met het beeld dat een voordracht van een psycholoog slaapverwekkend of saai is.
Hij weet op een erg geestige wijze gedragsbepalende mechanismen bloot te leggen en een elegante verklaring te geven voor de moeite die wij hebben met het veranderen van ons eetpatroon.

 

Duur: 17:09 min.

repviewnutrition guide